Hero Martin Flaske Sprojtefri2024

Sprøjtefri have

Vi har masser af sundt og rent drikkevand i vores vandhaner. Sådan skal det blive ved med at være. Men brugen af sprøjtegift i haven risikerer at sive ned i grundvandet - kilden til vores drikkevand. Sammen sikrer vi rent drikkevand. Nu og i fremtiden. Find tips og tricks til en sprøjtefri have her på siden.

Se årets kampagnefilm lige her

Textvisual Martin Blikskilt Sprojtefri2024

Sammen sikrer vi rent drikkevand. Nu og i fremtiden.

Flere drikkevandsboringer ligger i eller tæt ved byområder og brug af sprøjtegift i haver risikerer derfor at sive ned i grundvandet - kilden til vores rene drikkevand. Derfor er det vigtigt, at vi sammen gør en indsats for at beskytte grundvandet mod forurening. Beskyt drikkevandet - gør haven sprøjtefri.
Haveskilt VPU

Få et Sprøjtefri Have-skilt

Snart er det muligt at hente dit eget Sprøjtefri Have-skilt ved de seks genbrugsstationer i Aarhus. Skiltene kan også findes i Bauhaus i Viby og Tilst hvor du også kan få en Sprøjtefri Have-sticker til postkassen.
Vildmedviljebanner

Drop sprøjtegiften og lad haven være vild med vilje

Den mest simple måde at undgå sprøjtegift er naturligvis at lade haven være, som den er. Vild med vilje er blevet en stor trend iblandt danske haveejere og mange lader bevidst ukrudtet og græsplænen vokse for at skabe et bedre miljø for insekter og standse tabet af biodiversitet. Samtidigt kan du undgå unødvendige sprøjtegifte, som risikerer at ende i det grundvand, der en dag bliver vores drikkevand.

Få inspiration til en vildere have
Textvisual Martin Skilt Sprojtefri2024

Sammen sikrer vi det rene drikkevand

Når du vælger sprøjtegiften fra beskytter du ikke kun dit eget drikkevand, men også naboens og vores alle sammen drikkevandsressource. Sammen kan vi gøre forskel så vi også har sundt og rent drikkevand – nu og i fremtiden.
Textvisual Flaske Sprojtefrihave2024

Sprøjteforbud 2024

I 2022 vedtog et flertal i Folketinget et nyt forbud mod at bruge sprøjtemidler på flere både offentlige og private arealer med bl.a. glyphosat som er det aktive stof i bekæmpelsesmidlet Round-up. Forbuddet trådte i kraft 1. januar 2024.